AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Srbiji neće, kao što je to pre bio slučaj, nacionalne frekvencije medijima deliti tajkuni i političari.

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše to što deo bivšeg režima okupljen oko Dragana Đilasa u razgovoru sa evroparlamentarcima zahtevao da se nacionalne frekvencije podele onim medijima koje kontroliše Đilasovi poslovni partner, kao i tvrdnje Zorana Lutovca da je on, Vučić, dodeljivao nacinalne frekvencije svojim tajkunima, predsednik je odgovorio da su nacinalne frekvencije bile dodeljene upravo kada su na vlasti i Đilas, Tadić, Lutovac, Jeremić...

-Tada ste imali RTS kao tobožnji javni servis, Pink, Hepi, Prvu i B92 sa nacionalnim frekvencijama a to je bilo i 2010. i 2009. i 2008. godine, pa ko im je onda dao frekvenciju? Oni su im dali. Žale se sada na sopstvene odluke, smetaju im njihove odluke, to što su sami uradili - rekao je Vučić.

Zahvalio je, kako je rekao, što su priznali da su "tajkuni podržavali tajkune", jer on to nikada, kaže, ne bi rekao.

-Tada su im i Peconi i Željko Mitrović bili divni, a sada im nisu toliko divni. Pravili su marifetluke kako će sa Grkom da se dogovore da oni kontrlišu sekunde... Ko će da dobije frekvecije, to nije na tajkunima i političarima već na struci da donose odluku - naveo je Vučić.

To je primer, kaže on, da pojedini ne doživljavaju politiku kao častan posao kojim treba nešto da urade dobro za građane, već kao priliku za svoj lopovski biznis i izvlačenje desetinam miliona evra "putem sekundi".

Na pitanje da prokmentariše to šo Đilas negira da ima račune u Sosijete ženeral banci u Cirihu, Vučić je kazao da se Đilasovim računima sada bave nadležni organi i da će istraga utvrditi čiji su to računi.

-Rade na tome nadležni organi. Svakom je jasno da niko nije mogao da izmisli onakve stvari. U svakom slučaju, mnogo je važnije to što je Djilas i sam priznao da su njegove firme zaradile 620 miliona evra, pošto je sa tim novcem moglo da se napravi oko 310 škola po Srbiji, s obzirom da nova škola sa fiskulturnom salom košta oko dva miliona evra - naveo je predsednik.

Vučić je dodao da mu nije kriv što je Djilas prebogat već zato što taj novac nije potrošio na narod.

#Aleksandar Vučić