AKTUELNO

Gosti Verice Bradić u emisiji "Hit Tvit" večeras su bili Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Kapetan Dragan na samom početku emisije komentarisao je Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, a tom prilikom je istakao kako smatra da pobednici slave Dan pobede, a gubitnici Dan Evrope.

Foto: TV Pink Printscreen

Pobednici slave Dan pobede, a gubitnici Dan Evrope. To je apsolutno jasno! - rekao je Kapetan Dragan na samom počeku, a svoj stav izneo je i Nenad Čanak:

Foto: TV Pink Printscreen

Dan pobede nad fašizmom je izuzetno značajan, jer je ova zemlja platila veliku cenu kada je reč o fašizmu. Dan kada je svetsko zlo slomljeno se mora pamtiti i obeležavati - rekao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš Jovanović istakao je kako nije optimista kada je reč o EU.

Ja nisam veliki optimista kada je EU u pitanju. Evropa i EU kakva se gradi i kako izgleda danas, nije nešto što već pruža veliku nadu da će opstati - rekao je Jovanović.

PREDLOG BROJ 1 - JASENOVAC

Nakon prvog predloga Nenad Čanak izjavio je kako su dešavanja u Jasenovcu bila genocid i da o tome nema rasprave.

To što se događalo u Jasenovcu je bio genocid i nema rasprave - rekao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Kapetan Dragan tokom komentarisanja prvog predloga rekao je kako smatra da Hrvati ni danas nisu spremni da se suoče s prošlošću.

Hrvati nisu ni danas spremni da se suoče s tom prošlošću. Vi ste imali 12 posto Srba, sada ih imate 3 posto. To je genocid. To je isto zločin koji su činili i njihovi očevi. Mi do današnjeg dana, nažalost, nismo u Srbiji imali adekvatan odgovor. Mislim da Srbija danas ima resurse, ali i ljude, koji su spremni da ne tolerišu ovakve zločine - rekao je Kapetan Dragan.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš Jovanović je rekao kako su Srbi ubedljivo najveće žrtve, kao i da je bio u Gradini, gde je imao osećaj jeze.

Srbi su ubedljivo najveće žrtve. Bio sam u Gradini, to je jezivo. Kada uđete na to mesto, osećate jezu. To je neverovatno - istakao je Jovanović.

PREDLOG BROJ 2 - HRVATI NA KOSOVU

Ja ne idem u Hrvatsku na more. To je sada lično, ali koliko je lično, to je i pitanje dostojanstva. Ne idete u državu gde su toliko klali vaš narod. Oni znaju kako se mi osećamo zbog Kosova, nisu na to gledali. Oni su tu zbog Rezolucije 1244. Znamo ko su nam susedi i znamo šta misle o nama. Ja bih se bavio Srbijom, mislim da imamo dovoljno takta i mislim da nekada suviše pokazujemo dobru volju. Niko ne želi sukobe, ali postoje suštinska pitanja gde nemate pravo da pobegnete od istine - kaže Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Gospodina Milanovića ja razumem, ali što se tiče mora, kao i Srbija, tako ni Hrvatska nije krompir, pa gde god da sasečete nije isto - kaže Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Mislim da je to bio prst u oko Srbiji i to je bila ponižavajuća odluka kada smo bili slabi i kada su ovom zemljom vladali izdajnici. Mislim da se naša pozicija u svetu drastično promenila ovim ljudima koji su sada ovde - priča Kapetan Dragan.

PREDLOG BROJ 3 - PRVIH MILIJARDU DINARA

Smatram, da sam ja u nekom slučaju tokom rata, taj milion koji sam zaradio, uložio, ja ne bih danas mogao da živim sa sobom. Ja to nisam uradio, nego sam i to malo što sam imao dao za obnovu zemlje - rekao je Kapetan Dragan u Hit Tvitu.
Jeste nespretna izjava, ja stvarno ne znam kako je Dragan Đilas zaradio svoj prvi milion, ali smo čuli da se radi o lopovu, ja čekam da se procesuira. Ako je kriv, mora da odgovara - kaže Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Lukić, bivša voditeljka i radnica firme „Multikom” Dragana Đilasa, napisala je skandaloznu objavu na svom Tviter profilu, u kojoj je navela da je želela da pregazi automobilom voditelja TV Pink Predraga Sarapu, u trenutku dok je uredno prelazio ulicu na pešačkom prelazu. O ovome je bilo reči u večerašnjem "Hit Tvitu".

Foto: Twitter.com

Ovo spada u govor mržnje. Kada se udari na porodicu, na decu, na nešto tako, onda tu potiče jedan drugi nivo odnosa. Nekome se može sviđati, a nekome ne, stil gospodina Sarape i njegove emisije, međutim, gospodin Sarapa sasvim sigurno nije čovek za kog se sme reći da se udarcem u njega prlja auto, jer to govori da se udara na nešto prljavo. Svi znamo na šta se mislilo. To ne sme. Dolazite do toga da vi dozivate nesreću - rekao je Čanak.

PREDLOG BROJ 4 - FUDBALSKA MAFIJA

Fudbal nam je očajan. Ja sam nekada pratio domaću ligu, ali više ne znam od svojih poznanika da li to neko zaista prati. Taj nivo je toliko loš. Svi znamo to godinama. Sport, a naročito fudbal, mogao bi da bude od velikog značaja. Samo zamislite da je Srbija bila u finalu SP. To može da bude ozbiljan instrument naše moći. Fudbal treba da sija - priča Jovanović.

PREDLOG BROJ 5 - STIMULACIJA VAKCINACIJE

Upozoravam da je ovo ozbiljan društveni problem, jer se sve meri kroz novac - rekao je Čanak.
Ja sam deo svog života proveo u Africi i svedok sam šta se dešava s ljudima koji nisu stigli da se vakcinišu i to u vreme boginja. To je strašno. Ja sam video toliko mrtvih ljudi, mnogo nego u ratovima - rekao je Kapetan Dragan.
Mi nismo jedina zemlja u kojoj imate stimulacije za vakcinaciju. Nemam ništa protiv. Neke države u Americi su davale novčane nagrade. S druge strane, ne možete to da ne pozdravite, jer je ideja da se suzbije ili ubrza kraj ove pandemije koja košta mnogo - priča Jovanović.

GLASANJE:

Foto: TV Pink Printscreen

Gosti "Hit Tvita" glasali su za predlog broj 1 - Jasenovac, dok su gledaoci najveći broj glasova dali predlogu broj 2 - Hrvati na Kosovu.

Autor: S. K.