AKTUELNO

Delegacije Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza sastali su se povodom najavljenog ujedinjenja danas u 17 časova u sedišu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu.

Pre nekoliko dana predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić objavio je da je podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednoglasno prihvaćen da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Šapić je posle Vučićeve izjave rekao da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, i dodao da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da će već, možda od juna dve stranke biti deo zajednicke organizacije.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik SPAS-a je juče rekao da će danas popodne razgovorati sa Vučićem o ujedinjenju, te da će sastanku prisustvovati po dvoje predstvnika SNS i njegove stranke.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Istakao je da je ideja o ujedinjenju došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska nacela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.