AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS Aleksandra Šapića biti doneta 29. maja, kada će biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Vučević je posle sastanka delegacija SNS i SPAS, koje su predvodili lideri stranaka Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić, rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio ''dobar i konkretan'' i da je delegacija SNS pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kako je naveo, predsednik Vučić je govorio o programskim ciljevima i trenutnom stanju u SNS, uz poseban osvrt na, kako je istakao, ključni strateški plan za razvoj države ''Srbija 2025'' i o tome da li postoji zajednički imenitelj između SNS i SPAS u realizaciji i sprovođenju tih ciljeva.

Vučević je kazao da je prethodnih dana sam čuo mnogo navodnih razloga za ujedinjenje SNS i SPAS, ali da, kako je rekao, nije čuo najlogičniji i istinit razlog.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

''To je da SNS i SPAS treba da vežu ciljevi i širenje linije ljudi koji su spremni da se bore za boljitak i jačanje Srbije, da umrežimo i osnažimo sve koji uspeh Srbije ne doživljavaju kao svoj lični neuspeh, nego kao uspeh svih nas. To mora da bude aksiom celog ovog procesa'', rekao je Vučević.

Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na pitanje da li se razgovoralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o programima i ciljevima, i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije.