AKTUELNO

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković govorio je ta Televiziju Pink o rezultatima izbora na Kosovu i bezbednosnoj situaciji na jugu Srbije.

Stanković je podvukao da bezbednost građana na jugu Srbije nije ugrožena.

- Mislim da je to bila samo predizborna retorika, kao što i sami vidite već sada se prave mogućnosti koalicije i Srpske liste sa nekim ljudima koji su davali najteže moguće izjave i imali takozvane želje da neke delove teritorije pripoje Albaniji - dodao je Stanković.

Kako je ocenio, to je bila samo predizborna retorika.

Foto: Printscreen

- Stanje je bezbedno, nema naznaka za nikakva turbulentna kretanja - dodao je Stanković, ukazavši da nadležni državni organi kontrolišu situaciji na jugu Srbije i u saradnji sa lokanim samoupravama rešavaju probleme.

On je naglasio da srpska vojska i policija mogu da obezbede mir i stabilnost u zemlji, što i rade.

- Mislim da su sve naznake napada na sever Kosova, na Republiku Srpsku plod tabloidnih izjava i tabloida koji da bi podigli tiraž plaše narod. Situacija u ovom delu Evrope je stabilna. Nema straha od oružnog sukoba na ovim prostorima - poručio je Stanković.

ŠTA SI TO RADIO BIVŠI ZAŠTITNIČE GRAĐANA: Jankovićev moral pregazio „Subaru forester“, supruzi kupio povoljno novi džip?!

Osvrnuvši se na zahteve pojedinaca da se uhapsi Jonuz Musliju zbog izjave o spajanju Albanije i Kosova, Stanković je postavio pitanje šta bi dobili hapšenjem neke osobe zbog onoga što je rekao.

- Ako postoji zakonska osnova za njegovo hapšenje to rade državni organi, a ne pojedinci koji svakodnevnim retoričkim nastupima pokazuju snagu koja može da dovede do neželjenih posledica - rekao je Stanković.

#Bezbednost

#Srbija

#Vojska

'