AKTUELNO

Kasno sinoć je došla vest koja je veoma dobra, a tiče se privrede Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica u prostoru kasarne "Dedinje", nakon čega je odgovarao na pitanja novinara.

Ovom prilikom, predsednik je izneo najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto.

- Ponosan sam zbog najnovije prognoze. Dobio sam je sinoć. MMF je promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi 5 odsto, a sada je promenio na šest odsto - rekao je Vučić i dodao da je upravo ovu prognozu imala Srbija:

Ja sam govorio da može i sedam odsto.

Kaže da je Srbija u 2020. godini imala minus od 0,9 odsto, po čemu smo sa Litvanijom bili najbolji u Evropi. Vučić je dodao da je MMF promenio procenu za Srbiju za 2022. godinu sa 3,8 na 4,5 odsto.

Takođe, MMF kaže da ćemo ovu godinu, uprkos ogromnim ulaganjima, završiti sa 60,3 odsto javnog duga, a onda će on početi da pada.

- Prognoze za Srbiju su fantastične. Uspeli smo da se izborimo sa najtežim vremenom i čestitam ljudima u Srbiji - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao rast BDP-a značiti da će prosečna plata u Srbiji već od 1. janaura biti veća od 600 evra, a u Beogradu preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.

#Aleksandar Vučić