AKTUELNO

Ministarka bez portfelja je rekla da očekuje da nova vlada nastavi evro integracije.

Novoimenovan premijer Srbije Ana Brnabić ima veliku odgovornost i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je apsolutno opravdano doneo odluku da nju imenuje za mandatara, rekla je ministarka bez portfelja zadužena za evro integracije Jadranka Joksimović.

Jadranka Joksimović je navela da je Vučić na predsedničkim izborima ubedljivom pobedom legitimizovao svoj status i da je opravdano da on odluči ko će biti novi mandatar.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekla da apsolutno podržava takvu odluku, dodajući da Brnabić, ali i Vučić sada imaju veliku odgovornost.

Foto: Printscreen

- Ne vidim razlog da je ne podržimo, naprotiv mislim da svež pristup stvarima ne može da škodi. Ana ima prednost jer može sa svakim da porazgovara, da svakog sasluša - ocenila je Joksimović.

Na pitanje kako ocenjuje to što je Brnabić prva žena premijer u Srbiji, Joksimović je rekla da ona poslove ne deli na ženske i muške i da joj to ne smeta.

- Rodna ravnopravnost je važna, ali ja ne delim poslove na muške i ženske. Drago mi je što je žena mandatar, ali meni je najvažnije poštenje, sposobnost i odgovornost - rekla je Joksimović.

Pred njom su veliki izazovi, ali i pred svima nama da nastavi reformski put koji smo započeli, ocenila je ona.

Foto: Printscreen

Očekuje nastavak evro integracija

Govoreći o nastavku evro integracija, Joksimović je istakla da Vlada Srbije ne vodi politiku na dnevnom nivou, objašnjavajući da je put Srbije ka učlanjenju u EU opredeljenje i da se to neće menjati.

Ona je istakla i da je otvaranje novih poglavlja važno, jer to znači da je zemlja stabilna ekonomski i politički.

- Otvaranje poglavlja znači da je zemlja stabilna, a kad je zemlja stabilna politički i ekonomski onda privlači i nove investicije, a to je za nas mnogo važno- ocenila je Joksimović.

#Jadranka Joksimović

#Premijer

#Vlada

'