AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde - Rosgvardije, Viktor Zolotov na sastanku u Moskvi dogovorili održavanje zajedničke antiterorističke vežbe specijalnih jedinica Srbije i Rusije u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je Zolotovu uručio pismo poziva za vežbu koja bi trebalo da bude realizovana na jesen.

Ministar Vulin, koji je u okviru radne posete Ruskoj Federaciji, obišao bazu Rosgvardije, istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim bezbednosnim službama Ruske Federacije.

Posebno je naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa Rosgvardijom, imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbednosti dve zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem.

- Razmena iskustva između elitnih jedinica dve zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dve zemlje u zaštiti bezbednosti građana - rekao je ministar Vulin.

Nacionalna garda Ruske Federacije - Rosgvardija je elitna služba bezbednosti, osnovana u cilju bobe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

#Aleksandar Vulin