AKTUELNO

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić smatra da sve što se dešava na forumu Brdo-Brioni je već viđeno i da je to napravljeno za ’’ponižavanje Srbije u kontinuitetu’’.

-Dođete tamo i lideri nekih regionalnih zemalja upiru prstom prema Srbiji, svuda vide neprijateljstva kada je Srbija u pitanju, tamo je jedna lobistička grupa koja u stvari nema nikakvu suštinsku težinu sem da kanališe način delovanja i razmišljanja srpskog rukovodstva – rekao je Miletić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

-Mislim da to vreme polako prolazi i ovo što smo mogli da vidimo, predsednik Vučić je tamo nastupao dostojanstveno bez želje da se nekom dodvori – smatra Miletić.

Reditelj i analitičar Ljubiša Ristić napravio je ’’paralelu’’ između epidemije korone i onoga što se dešava kod nas u regionu.

Foto: TV Pink Printscreen

On se nije složio sa konstatacijom Miletića i istakao je da ’’oni izgledaju jadno u tom naporu da podignu temperaturu i naprave neki džumbus’’.

-Kao što je Srbija delila vakcine onima koji nisu imali, sada deli kardiopirine – rekao je u šaljivom tonu Ristić.

Kako kaže kardiopirini su važni da se piju kako bi sprečili posledice preležane korone i naglašava da je tako i u politici i podseća da je bilo strašnih problema i sudara i da sada ’’treba davati ljudima kardiopirine kako se ne bi dešavali infarkti u regionu’’.

#Dejan Miletić

#Ljubiša Ristić