AKTUELNO

U javnosti se već dugo nagađa da firme Aleksandra Rodića imaju milionske poreske dugove. Kako TV Pink saznaje poreska kontrola je nakon opsežne istrage utvrdila krivično delo utaje poreza obveznika Kurir info DOO od oko 239 miliona dinara.

Prema našima saznanjima poreska kontrola je pre godinu i po dana počela proveru novinsko-izdavačkog društva Kurir info D.O.O. i utvrdila da ta firma duguje ukupno oko 239 miliona dinara na ime poreskih obaveza, bez zaračunatih kamata.

Prema našim izvorima od 2013. do 2015. godine Rodićeva firma na ime PDV-a duguje oko 132 miliona, dok na ime poreza na dobit u periodu 2010. do 2015. godine duguje 107 miliona. Pripadajuće kamate na ovoliki poreski dug mogle bi da iznose više desetina miliona dinara.

Poreska kontrola zbog obima i složenosti slučaja, ali i zbog opstrukcije i prikrivanja dokumentacije od strane odgovornih u Kuriru, punih godinu i po dana priprema detaljan zapisnik poreskih obaveza Rodiceve firme. Strah od nalaza poreske kontrole zapravo je razlog za javne napade Aleksandra Rodića i Kurira na predsednika Vučića, kao i Rodićeva najava da ulazi u politiku.

Rodiću bi trebalo da je poznat član 229 krivičnog zakonika koji se bavi krivičnim delom utaje poreza i koji u slučaju izbegavanja plaćanja poreskog duga u iznosu većem od 7,5 miliona dinara i davanja lažnih podataka o prihodima predviđa zatvorsku kaznu od 2 do 10 godina, kao i novčanu.

#Aleksandar Rodić

#Kurir

#Porez

'