AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru zvanične posete Češkoj, sa premijerom Andrejom Babišem.

Nakon sastanka rekao je da su imali dobre razgovore, da je se sastao sa predstavnicima više čeških kompanija i biznismena, i istakao da veruje da ćemo napraviti još bolje rezultate.

On je izrazio nadu da bi za dve godine trgovinska razmena dve zemlje mogla da bude veća od 1,5 milijardi evra.

"Srbija već ima suficit sa Češkom. To nikada nismo imali u istoriji, do 2019. godine", rekao je Vučić.

Kako je rekao sa Babišem je razgovarao o svemu, od vakcinacije do podrške u Evropskom Savetu, kao i o investicijama.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao razgovarali su o privlačenju investitora i istakao da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, posebno za jednu, ali da ne može da otkrije o kojim tačno se radi.

"Predstavili su nama projekte koje hoce da rade u Beogradu. Krenućemo da razgovaramo o svemu tome. Marina Dorćol će da bude u zelenilu. Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Slavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je tema razgovora u Pragu bio i dijalog između Beograd i Prištine.

"Ako mi bude slobodan dan kada zakažu razgovor, ja ću ići. Uvek sam spreman, nećemo terati inat. Suština je da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić.

Vučić je, komentarišući slučaj prisluškivanja njega i njegove porodice, rekao da će ići u zatvor samo oni za koje se dokaže da su krivi.

Vučić je rekao da svako ima pravo da se bavi sa čime hoće, i dodao da oni koji proklamuju da je sve dozvoljeno protiv njegove porodice, ne čine, kako kaže, uslugu nikome.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ja ću da guram politiku rada i sigurne Srbije. A ostali neka rade kako hoće", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je država i u borbi protiv organizovanog kriminala pokazala svoju snagu i dodao da u prethodnih pet meseci Srbija nije imala ni jedno mafijaško ubistvo.

"Bili smo najmirniji grad u proteklom periodu u Evropi", rekao je Vučić.

On je istakao da su nam potrebne sigurne ulice svih gradova Srbije.

#Aleksandar Vučić