AKTUELNO

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Vladimir Ilić ocenio je sramotnim zahtev Demokratske stanke za smenu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, zbog navijačkog nasilja tokom proslave šampionske titule FK "Crvena zvezda".

- Znamo mi da je Demokratska stranka oduvek imala izrazit problem sa srpskom policijom koja uspostavlja red i sprovodi zakon, ali optužiti ministra Vulina i pripadnike policije da su nesposobni je krajnje sramotno, gotovo isto onoliko sramotno kao kada su ih prošlog leta huligani i iz redova ove partije gađali kamenicama i tukli i to samo zato što su radili svoj posao i štitil poredak ove zemlje -istakao je Ilić u saopštenju.

On je podstio da su se za vreme vlasti Demokratske stranke dogodila brojna mafijaška i politička ubistva, ubijen je premijer, a obračun huligana i mafijaša na ulicama Beograda bio je svakodnevni.

- Da li treba Lutovca... da podsećam na nerede sa beogradskih ulica, da podsećam na razbijene lokale iz centra grada, na razbijene izloge i krađu patika i sportske opreme? Da li treba Lutovca da podsetim da je u vreme njegove vlasti ubijen navijač i francuski državljanin u sred centra grada, u sred dana, i da je naša država tada označena kao vrlo nebezbedna i nesposobna da se obračuna sa huliganima? - dodao je Ilić u saopštenju.

#Vladimir Ilić