AKTUELNO

Lider SSP Dragan Đilas još jednom je pokazao licemerje. Tako je poručio da će najverovatnije učestvovati na predstojećim beogradskim izborima jer veruje da bi opozicija mogla da osvoji 53 odsto glasova, dok se istovremeno zalaže za bojkot svih ostalih izbora jer, kako kaže, „nisu pošteni“.

Izgleda da su Đilasu pošteni samo oni izbori na kojima misli da može da osvoji značajniji broj glasova, pa je tako za portal Nova obrazložio svoj stav.

Računica

- Istraživanja pokazuju da je potencijal opozicije, na izlaznost od preko 900.000 birača, negde oko 53 procenta podrške. Jedinstvo opozicije povećalo bi verovatnoću da glasa i više ljudi od toga - naveo je Đilas.

Dodao je i da isto istraživanje pokazuje da je SNS u Beogradu, pre najave ulaska lidera Spasa Aleksandra Šapića u tu partiju, zajedno sa SPS imao 42 odsto podrške. No, Đilas istovremeno poručuje da će sve ostale izbore bojkotovati jer, kako kaže, u Srbiji opozicija loše stoji.

- Što se tiče Srbije, mi pošteno kažemo da stranke koje čine vlast imaju zajedno 48 ili 49 odsto, što je dovoljno za formiranje vlade - obrazložio je Đilas.

Beži od izbora

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Kurir poručuje da je to „samo njegov genijalni mašinski mozak mogao da smisli“.

- Svima je jasno da Đilas beži od izbora, jer zna da ga narod neće i da će kao kula od karata pasti sve njegove laži o tome da ima podršku, da Vučić samo što nije pao i slično. On se toga plaši, jer godinama laže svoje pristalice, vodi ih iz poraza u poraz, ali im daje lažnu nadu da, eto, samo što nisu pobedili. Tu laž on ne sme da sruši, jer će imati još manju podršku, koja ionako nije velika, i zato beži od izbora - jasan je Jovanov.