AKTUELNO

Izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić govoreći o odlasku Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić sa televizije N1 rekao je da ’’Junajted medija’’ uopšte nije transparentna po pitanju ovih odlazaka, te da je očigledno da se tamo događa kulminacija procesa koji je započeo pre nekoliko godina.

Podsetio je da nisu ovo prvi ljudi koji su ih napustili i da su ih napustili i njihovi veoma važni saradnici poput Brenta Sadlera koji je bio doveden da bude programski direktor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Time se već duže vreme događaju turbulencije, a činjenica i suština je model rasta koje je primenjivala ’Junajted grupa’ koji se zasniva na ratu protiv Telekoma, protiv države Srbije i on je dostigao svoj plafon. Ovo se sada njima vraća kao bumerang – smatra Matić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da kada novinari odlaze da je to nesumnjivo dvostruko nezadovoljstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da je to nezadovoljstvo, sa jedne strane, uređivačkom politikom, najverovatnije odnosom prema zaposlenima, a sa druge strane, verovatno, nezadovoljstvo koje je karakteristično za one redakcije koje zauzimaju jednu oštru političku poziciju i u kojima morate pod odrešenim, vidljivim ili nevidljivim pritiskom da funkcionišete kao neka vrsta propagandista a ne novinara – ocenio je Stanković.

Urednik ekonomske rubrike u ’’Večernjim novostima’’ Dušan Stojaković rekao je da ’’Junajted grupa’’ i SBB kao njegov deo, da su godinama koristili manjkavost našeg sistema počevši od inicijalnog postavljanja kablovskog sistema.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetio je da su pre 20-ak godina padale trole, jer kablovi nisu postavljani kako treba.

- Međutim to im je tolerisano i njihov rast je pratio manjkavost sistema, ali i tromost Telekoma – rekao je Stojaković.

- Onog trenutka kada je Telekom Srbija promenio tu poziciju i kada je oslučio d akrene u jedan ozbiljan razvoj, samo tržište ’’Junajted medije’’ koje je bilo monopolsko, gotovo se izjednačilo sa Telekomom – dodaje on.

#Mediji

#N1

#odlasci