AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Francuske Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma "Nikola Tesla", kojim upravlja francuska kompanija Vinci, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske.

Kad je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je rekao da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja i da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, te da će naša delegacija voditi računa o državnim i nacionalni interesima Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Aleksandar Vučić

#Ambasador Francuske