AKTUELNO

Na sednici GO SNS doneta je odluka da stranka Aleksandra Šapića SPAS pristupi Srpskoj naprednoj stranci.

- Dobrodošli, dragi prijatelji, u svoju stranku. Želim vam da pobeđujemo i da uradimo mnogo dobrih stvari za građane Srbije - rekao je predsednik SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić po pristupu SPAS SNS-u.

Foto: TV Pink Printscreen

- Polazeći od svesti o životnim pitanjima, oslanjajući se na volju građana, sabirajući i okupljajući građane i ustajući protiv nametanja podela, ponosni na slavne tradicije našeg naroda, okrenuti budućnosti našeg naroda, rešeni da se za mirnu i prosperitetnu Srbiju borimo uvek, SNS i SPAS donose Deklaraciju o pravcima i prioritetima Republike Srbije. Okupljeni oko principa i postulata koji predstavljaju temelj za budućnost i jačanje Srbije saglasni smo oko sledećeg:

- Očuvanje mira i političke i ekonomske stabilnosti su vitalni preduslovi daljeg razvojka našeg zemlje, i Srbija će nastaviti da se upravlja prema tome.

- Očuvanje nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i samostalnosti u odlučivanju RS,

- Očuvanje vojne neutralnosti i vrednosti utkanih u temelj našeg društva

- Rast i razvoj na ekonomskom razvoju naše zemlje, i posvećenost rastu naše privrede.

- Očuvanje i obnova demografske slike Srbije. To je najvažniji i najhitniji zadatak.

- Očuvanje i negovanje identiteta srpskog naroda, uz poštovanje svih manjina, kao i razvoj kulture i negovanje tradicije, uz gledanje ka budućnosti.

- Iskorenjivanje organizovanog kriminala, proterivanje mafije iz Srbije i sistemska borba protiv korupcije

- Razvoj sela jedino je moguć uz poštovanje prirode i prirodnih resursa.

- U našem javnom delovanju ćemo se boriti protiv širenja mržnje, kao i svih onih koji žele podeljenu i slabu Srbiju.

- Pozivamo građane da podrže ove principe

- Svi članovi SNS i SPAS-a koji su sada ujedinjeni u SNS, a mi ih pozivamo da svoje delovanje usklade sa navedenim pravilima

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, u toku sednice predsednik Vučić je rekao da je pripremljena deklaracija koja će biti važna za rad stranke, i da će je pročitati kada u salu uđu članovi SPAS.

- Ne smemo dozvoliti da nam društvo i država budu podeljeni onako kako je to bilo decenijama, već moramo zajedno da se borimo za bolje rezultate. Rezultat je ono što ostavljamo iza sebe, i ono što činimo i delamo u interesu građana - rekao je Vučić, i istakao da je baš to razlog ujedinjenja sa SPAS.

- Moramo da pokažemo da možemo i da se ujedinjujemo, i da naša velika porodica, SNS, bude stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka nikada ne sme da bude ono što su bile druge stranke, mora da vodi računa o interesima naroda.

#Aleksandar Vučić

#Aleksandar Šapić

#SNS

#SPAS