AKTUELNO

Predsednik SPS pozdravio je ujedinjenje SNS i SPAS.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozdravio je ujedinjenje SNS sa SPAS-om Aleksandra Šapića, navodeći da su to unutrašnje stvari SNS i pitanje jačanja političke scene.

- To je nešto što nema nikakve veze sa odnosima na relaciji SPS-SNS, ali želimo puno sreće i zajednički uspeh u Beogradu i uopšte na izborima u celoj Srbiji - rekao je Dačić za TV Pink.

Kada je reč o modalitetima saradnje, naveo je da SPS i SNS neće ići ka stvaranju jedne partije jer bi to, kako je rekao, bilo veoma komplikovano i teško.

Foto: TV Pink Printscreen

- To nam nije sada u planu kada je reč o odnosima sa Aleksandrom Vučićem, već nam je u planu da svi zajedno podignemo zajedničku političku vrednost sa kojom izlazimo na izbore i da tako ostvarimo pobedu na svim izborima u sledećoj godini - rekao je Dačić.

Naveo je da je i predsednik Vučić rekao da modaliteti saradnje nisu ujedinjenje u jednu partiju, već da svako jača svoj identitet i time "povećavamo našu ukupnu zajedničku vrednost".

Foto: TV Pink Printscreen

- Kakvi će biti modaliteti te saradnje, zavisiće i od opšte političke situacije - rekao je Dačić.

Dodao je da je siguran da će mnogi faktori uticati na to da se mnoge stranke iz opozicije ujedinjuju pred predstojeće izbore, bez obzira na to što sada govore drugačije i što neki od njih pričaju jedni protiv drugih.

#Ivica Dačić