AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu novi video o uspehu Srbije u borbi protiv koronavirusa i masovnoj vakcinaciji.

Vučić je u potpisu uz video naveo "Samo zajedno pobeđujemo! Za Srbiju".

U videu se navodi da je Srbija na najveću pošast 21. veka reagovala spremno i odlučno i da je država od početka shvatila da vakcinacija nije geopolitika već spas.

"Zato je Srbija jedna od vodećih zemalja u svetu po broju vakcinisanih i prva u Jugoistočnoj Evropi koja će da proizvodi vakcine", navodi se u videu.

Navodi se i da Srbija u tim vremenima nije zaboravila susede, te da je vakcine donirala i zemljama regiona, kao i da je omogućila vakcinaciju stranim državljanima.

O tome su izveštavali i svetski mediji, na šta video podseća, uz poruku: "I svet je prepoznao da je Srbija lider u borbi protiv koronavirusa".

Podseća se i da su "u najrekordnijem roku izgrađene najmodernije laboratorije i bolnice", kao i da su u vreme najveće krize povećana primanja zdravstvenim radnicima i donete ekonomske mere za pomoć građanima i privredi.

"I uspeli smo da postanemo broj jedan, zato što smo se zajedno borili za svaki život i za svako radno mesto. Borićemo se i dalje i pobedićemo sve", poruka je u video prilogu koji je na svom Instagram nalogu večeras postavio predsednik Srbije.

#Aleksandar Vučić