AKTUELNO

Ono što se danas dešava u Bosni i Hercegovini liči na ono što se događalo na istom prostoru pre 150 godina, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Miloš Garić, glavni i odgovorni urednik portala Kosovo-online.

Garić je komentarišući najnovija dešavanja u BiH u vezi sa izborom visokog predstavnika, rekao da sve što se dešava po tom pitanju nije slučajno.

„Ono što se danas zbiva tamo liči na ono što se događalo na istom prostoru unazad 150 godina“, rekao je Garić.

Kako kaže, imamo jednu jezivu situaciju gde narod u Bosni ne može da odlučuje o svojoj sudbini, o tome kako će da žive u toj državi i da se sami dogovore.

„Užasno zvuči da država u 21. veku, u sred Evrope, ne može samostalno da funkcioniše i određuje svoju sudbinu, već to moraju neki ljudi sa zapada“, rekao je Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Garić je rekao da se govori o velikoj Srbiji dosta dugo, dodaje da je se navodno plaše, a istovremeno se sve radi na slabljenu Srbije.

„Paralelno se radi na stvaranju albanske nacije i kreiranju jednog prostora, jezika, imamo stvaranje na silu nekakvih projekata i država. To se sada pokušava i na Kosovu“, rekao je Garić.

Ističe da je sastanak delegacije iz RS i predsednik Vučića pokušaj da se skrene pažnja javnosti da ne može na taj način da se siluje jedan prostor i narodi.

Foto: TV Pink Printscreen

Duško Vukajlović, glavni urednik lista Objektiv, rekao je da odavno nisu bili jači pritisci na Srbiju sa različitih strana, ali i dodaje, Srbija nikada nije bila jača.

„Srbija pokazuje da će biti čvrsta u svojim stavovima i da će se boriti za interese naroda u Srbiji, kao i svuda gde Srbi žive“, rekao je Vukajlović.

Autor:

#Duško Vukajlović

#Miloš Garić