AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića pokazalo da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić drži reč i da niko ko je počinio krivično delo neće biti zaštićen.

-Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan niko neće biti zaštićen i ne dozvoljava da bilo ko bude. Kod njega nema zaštićenih. Ovo što je uradio Aleksandar Vučić, između ostalog i sa hapšenjem Jovičića, je dokaz da je ovo zemlja u kojoj se poštuje zakon i nema te partijske knjižice koja će vas sačuvati - istakao je ministar Vulin za Javni servis.

Kako je naglasio to je velika promena u našoj zemlji koju je mogao da sprovede samo predsednik Vučić.

Ministar je istakao da kod predsednika Srbije reč važi više od svega, više od političkog interesa, interesa stranke i njega lično.

-Niko nema takav politički autoritet i snagu kao predsednik Vučić. Da li možete da zamislite i neku manju stranku koja bi dopustila da njihov funkcioner ove težine i značaja bude uhapšen bez ikakvog pitanja - upitao je ministar Vulin i naglasio da predsednik nije uputio ni jedno pitanje, niti kritiku i da insistira na tome da se radi po zakonu.

Ministar se osvrnuo i na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Borisa Tadića da predsednik Vučić treba da odgovara i upitao zbog čega, zbog svog poštenja.

-Mi ovo nikada nismo videli. Kada je Tadić smeo svom potpredsedniku Draganu Đilasu ili Dušanu Petroviću, dokazanim lopovima da kaže da su lopovi, a kamoli da uhapsi nekoga od njih - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, ovakvo hapšenje se nije moglo zamisliti u ranijim vremenima.

-Predsednik Vučić je prvi predsednik koji je ispunio svoje obećanje da nema zaštićenih. Kada se vratimo unazad niko pre njega nije imao hrabrosti da ovako nešto uradi i sopstvenoj stranci nanese štetu. Predsednik je rekao nema zaštićenih i to obećanje je ispunio - poručio je ministar Vulin.

Kako je objasnio Aleksandar Jovičić se sa još sedam zaposlenih u opštini Palilula, koji su takođe uhapšeni, tereti da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.

Ministar Vulin je precizirao da postoji osnov sumnje da su uhapšeni stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima, koji su radili objekte bez odgovarajućih dozvola, uzimali od njih novac kako im ne bi slali građevinske inspekcije, a potom u službene isprave unosili lažne podatake koji omogućavaju da ti objekti jednoga dana budu ozakonjeni.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su A. J. (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić