AKTUELNO

Predsednika opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, na saslušanju je izneo svoju odbranu i tvrdio je da je 350.000 evra, koji su pronađeni tokom pretresa njegove kuće - ušteđevina!

Prema pisanju medija, Jovičić je na saslušanju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao je da je u periodu od 2016. do 2017. godine opština Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

On je na saslušanju rekao da je 350.000 evra u kešu koje je imao u svojoj kući - ušteđevina i pare od svadbe!

Jovičić je inače svoju suprugu Mirjanu oženio 2014. godine, međutim kako navodi i sedam godina kasnije uspeli su da sačuvaju "novac koji su tad dobili".

Prema pisanju medija kaže Jovičićeva advokatica Zora Dobričanin, predsednik opštine Palilula je izneo odbranu na saslušanju.

- Izneo je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage - rekla je Dobričanin.

Podsetimo Jovičić je uhapšen prekjuče ujutru, pre nego što je stigao na posao u prostorije opštine Palilula. U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i njegovi saradnici - građevinski inspektori i načelnik odeljenja za društvene delatnosti.

Prema navodima medija, njihov "modus operandi" je bio sledeći - ucenjivali su investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.

- Od investitora su uzimali novac "za zaštitu". To znači da ih ucenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspeciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi, što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu - otkriva izvor.

Nakon toga, kako se sumnja, u "posao" su uključivani i ostali članovi porodice Jovičić - tako što je investitorima potom "sugerisano" da legalizaciju završe preko firme njegovog tasta, a da dizajn enterijera rade preko firme njegove supruge, te je tako njegov profit bio još veći.

Jovičiću je sinoć određen pritvor do 30 dana, dok je većina ostalih uhapšenih puštena da se brani sa slobode.

#Aleksandar Jovičić

#saslušanje