AKTUELNO

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić bez ikakve građevinske dozvole sagradio je čak 627 kvadratnih metara stambenog i pratećeg prostora na elitnoj lokaciji u Beogradu.

Kako je utvrdila poreska istraga, budući kandidat za gradonačelnika Beograda 'na divlje' je u Zvečanskoj ulici podigao čitav sprat porodične kuće od 200 kvadrata, garažu od 48,2 kvadrata, bazen od 56,6 kvm, pomoćni objekat od 35,6, kao i sportski objekat od još 286,6 kvadratnih metara.

Na sve to Šapić je sve ove silne kvadrate "zaboravio" da prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.

- O Šapićevim nelegalnim kvadratima nadležni su saznali tek kada je Poreskoj policiji stigla prijava anonimnog građanina o Šapićevoj nelegalnoj gradnji. Ustanovilo se da je prekršio zakon po dva osnova - nelegalno je podigao skoro celo imanje, a onda još tu imovinu nije prijavio Agenciji. Zato je 6. aprila u Poreskoj policiji morao da objasni zašto je i kako sakrio ovolike kvadrate... Tek pre neki dan, 14. juna, Šapić je Agenciji za borbu protiv korupcije podneo izveštaj o imovini iz koga se jasno vidi da je sve izgradio nelegalno. Postoje indicije i da je svoj stambeni kompleks proširio na tuđe imanje - prenosi izvor iz istrage.

Šapić je, kako piše Informer, juče u izjavi za taj list priznao da je bio na "informativnim razgovorima" sa ljudima iz Agencije za borbu protiv korupcije i sa inspektorima Ministarstva finansija.

Pročitajte još: RUŠI se Šapićeva nelegalna gradnja! Vesić: Šapić odmah da ukloni objekat!

- Pošto nisam znao da sam u obavezi da Agenciji prijavim i imovinu koja nije legalizovana, oni su me obavestili da to uradim. Naravno, odmah sam sve prijavio. A to su inače sve objekti za koje je postupak legalizacije započet još 2010. ili 2011. godine... - navodi Šapić, koji nema odgovor na pitanje zašto je uopšte usred Beograda gradio nelegalno i svesno kršio zakone?!

Zoran Stojiljković, nekadašnji član odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže da bi Šapić morao da objasni i odakle mu novac.

- Više od nelegalne gradnje mene zanima zašto još nemamo zakon o poreklu imovine. Jer činjenica da neko ima sve to otvara pitanje kojim je sredstvima nabavio toliku imovinu?! - pita Stojiljković.

#Aleksandar Šapić

#Dozvola

'