AKTUELNO

Presudu generalu Ratku Mladiću doživeo sam kao završni pečat nepravde Haškog tribunala, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK dr Nenad Stevandić.

„Javnost u Republici Srpskoj je jako uključena, nije bilo masovnih protesta u smislu demonstracija, ali se može videti reakcija ljudi u vidu nicanja murala i grafita“, rekao je Stevandić.

Kako kaže, narod presudu smatra neutemeljenom i donetom pod pritiscima samog tribunala.

Foto: TV Pink Printscreen

„Nama je poznato i jasno da je tribunal zasnovan na pretpostavci srpske krivice, nije se bavio pravima, već je trebalo da potvrdi jednu geopolitičku liniju, NATO zapadne politike“, rekao je Stevandić.

On je istakao da je to jasno i srednjoškolcima u RS.

„Svi smo istog mišljenja da je presuda zasnovana na nepravdi. Neće biti haške pravde. Videli smo i reakcije iz okruženja. U Zagrebu i Sarajevu se do dočekalo sa jednom vrstom histerije“, rekao je Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da ga je to podsetilo na 1992. i 1999. godinu, i dodao je geopolitička situacija u svetu danas promenjena i da više neke stvari ne mogu da prođu.

Advokat Milorad Konstatinović, rekao je da se vrši zamena teza na tendenciozan i grub način od strane predstavnika BiH, tako i od strane Serža Bramerca.

„U više izveštaja on je kritikovao Srbiju zbog navodne nesaradnje sa Sudovima u regionu. U pitanju je klasična zamena teza. Sud BiH ne dostavlja dokumentaciju i vrši opstrukciju“, rekao je Konstatinović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da se genocid pre svega odnosi na Srebrenicu, dodaje da je to presuda pojedincu, generalu RS.

„Očigledna je tendencija i namera da se sudske presude koriste u političke svrhe“, rekao je Konstantinović.

Autor:

#Hag

#Presuda

#Ratko Mladić