AKTUELNO

Oni su istakli da je inauguracija potvrda Vučićevih napora, rada na odnosima, kako regionalnih, tako i svetskih, ali i predsednikove politike.

Danas će u Palati Srbija biti upriličena inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića,  a među gostima biće predsednici iz zemalja regiona - Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, Filip Vujanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Đorđe Ivanov, kao i potpredsednica Bugarske Ilijana Jotova, ali i svetski zvaničnici.

Šta ova inauguracije i zvanice koje su potvrdile dolazak govore o politici koju vodi Aleksandar Vučić, odgovorili su za televiziju Pink bivši diplomata Zoran Milivojević i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Foto: TV Pink

Milivojević smatra da je današnji skup jedan od najvećih u novijoj istoriji i ne može se porediti ni sa čim.

Pročitajte još: PALATA SRBIJA SPREMNA ZA INAUGURACIJU: Selaković proveo medije monumentalnim zdanjem (FOTO+VIDEO)

- Ovo je jedan od najvažnijih skupova, ne samo u regionu, već u međunarodnom kontekstu. Ovo možemo smatrati samitom regionalnih zemalja - istakao je Milivojević.

Foto: YouTube screenshot

U političkom smislu, kako je dodao, ovaj događaj je na najvišem nivou, a poruke su da je spoljna politika Srbije dosad bila dobra, te da se pokazuje da rad na odnosima Srbija želi da nastavi.

Vuk Stanković takođe je istakao da je reč o bitnom odnosu i da dokazuje da je Srbija vodila dobru spoljnu politiku.

Foto: TV Pink

- Činjenica da je region prisutan u punom formatu je jako važno. Dolaze i predstavnici velikih svetskih sila, i Rusije i SAD, što govori o želji Srbije da ima dobre odnose i prema zapadnom i prema istočnom svetu - objasnio je Vuk Stanković.

#Aleksandar Vučić

#Dejan Vuk Stanković

#Zoran Milivojević

'