AKTUELNO

Sramni naslovi!

Đilasovski mediji dobili su, čini se, instrukcije da po svaku cenu navodnog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija predstave kao dobrog momka, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao zlotvora.

Ovo se jasno zaključuje iz pogleda na naslovne strane, portale i emisije, kojima je jedna od glavnih tema, kako navode, prostačko vređanje Kurtija od strane srpskog predsednika.

Đilasovi mediji nastavljaju totalnu kampanju odbrane i promocije Aljbina Kurtija i napada na predsednika Srbije, što se može videti iz izjave urednice Njuzmaks adrije Jasmine Dobrilović.

- Meni je apsolutno nerazumljivo i nejasno i pitam se, da li postoje neke granice, da li postoje neke crvene linije kada se radi o elementarnoj pristojnosti. Nisam baš sigurna da su svi građani Srbije ponosni na tu radikalnu retoriku koju Aleksandar Vučić nikako, ni posle gotovo 10 godina vladavine ne uspeva da izbaci iz sebe - nastavlja Dobrilović.

Omiljena Đilasova analitičarka Biljana Stepanović napisala je na Tviteru da je Vučić vikao, ponašao se prostački i bahato, druga strana to nije htela da trpi, pa su razgovori prekinuti.

Osim što iznosi navodne činjenice sa sastanka kojem nije prisustvovala, tvrdeći da su pale teške reči, bez bilo kakve potvrde, gospođa drugu stranu naziva "kosovskom", a mi je pitamo - smatrate li vi to da je Kosovo država za sebe?!

Ubrzo se oglasila i novinarka Ljubica Gojgić koja je biranim rečima prizemljila analitičarku.

- Jer... kosovska delegacija, skup uglađenih diplomata, došla u Brisel da lepo obavesti da će da (posle 10 godina) ispune obaveze iz sporazuma i da su spremni za nastavak razgovora o normalizaciji odnosa? - napisala je Gojgić i dodala:

Kažu da neće ispuniti. Priznavanje nezavisnosti nije bio deo briselskih razgovora, jedinih zvaničnih. A ako je realnost priznavanje nezavisnosti, što se mene tiče, nije potreban nikakav izgovor da se to odbije.

Foto: Twitter.com/Printscreen

#Aleksandar Vučić

#Aljbin Kurti

#Dragan Đilas