AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandra Gruška, sa kojim se saglasio da je svaka poseta ruskih zvaničnika potvrda visokog stepena međusobnog razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina.

Zamenik šefa ruske diplomatije Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis. On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije KOVID-19 i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Autor:

#Aleksandar Vučić