AKTUELNO

Sve je više konkretnih dokaza da je genocid u Srebrenici laž, kaže urednik "Informera" za TV Pink i ocenjuje da je cilj rezolucije koja je izglasana u skupštini Crne Gore - da se zabrani istina o Srebrenici.

Rezolucija koja je usvojena u crnogorskoj skupštini gora je od britanske jer, prema njoj, krivično odgovaraju svi oni koji umanjuju ili negiraju genocid. S tim u vezi, zanima me da li će gospoda u Crnoj Gori da uhapse i procesuiraju, recimo, Gideona Grajfa, najvećeg svetskog stručnjaka za holokaust, zapitao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević.

- Grajf je, sa desetak stručnjaka iz celog sveta, utvrdio i napravio izveštaj na 1.200 strana u kojem je dokumentovano sa mnogo činjenica da se u Srebrenici nije desio genocid, već zločin. Stoga me zanima da li će gospoda iz Crne Gore da hapse i Gideona Grajfa ili sudiju Matimbu Nijambe, koja je bila predsednica apelacionog žalbenog veća koje je donosilo odluku o žalbi generala Ratka Mladića i njegovih advokata. U njenom izdvojenom mišljenju piše da ne postoji nijedan dokaz da se u Srebrenici desio genocid – kaže Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Potočarima, svog oca Sulju Suljagića sahranio je u ovom Memorijalnom centru i prikazao ga kao jednu od žrtava u Srebrenici, kaže Vučićević.

- Sulja Suljagić je poginuo 24. decembra 1992. godine u ratnim dejstvima kao pripadnik Armije BiH. Sahranjen je 26. decembra 1992. godine, a onda ga je njegov sin Emir 2005. godine iskopao sa groblja u okolini Bratunca, prebacio ga u Srebrenicu i rekao da je jedan od srebreničkih mučenika. Stradao je, dakle, tri godine pre zločina u Srebrenici i prikazan je kao žrtva Srebrenice – kaže urednik „Informera“.

Ocenjuje da je donošenje rezolucije zločin prema istini i pravdi.

- Sve je više konkretnih dokaza da je genocid u Srebrenici laž. Niko ne kaže da nije bilo zločina i taj zločin niko ne umanjuje, ali nemojte molim vas da tvrdite da je bilo genocida, jer ga nije bio. To ne kažem ja, već svetski eksperti i haški sudija Nijambe – kaže urednik „Informera“.

Foto: TV Pink Printscreen

Cilj rezolucije je, kaže, da se zabrani istina o Srebrenici.

- Nameću priču o genocidu, prete krivičnim sankcijama i zatvorom, a sve kako bi Srbima utisnuli na čelo žig genocidnog naroda, jedino nama u celoj istoriji! U rezoluciji navode da je reč o najvećem zločinu od Drugog svetskog rata, a znamo šta se sve dešavalo kroz istoriju, od holokausta pa nadalje – kaže Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro