AKTUELNO

Skupština Crne Gore izglasala je skandaloznu Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, a izglasana je i smena ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u tom gradu u BiH.

Vlast u Crnoj Gori čine marionete koje izvršavaju ono što su dobili kao nalog i to ne treba da iznenađuje, kaže novinarka Olivera Miletović za Pink. Kaže da smo očigledno bili naivni kada smo poverovali u priču o nezavisnom kandidatu.

- Sve ovo se očekivalo, budući da smo odmah nakon izbora imali izjave u tom smeru. Crnogorska skupština čak nije htela ni da ozbiljno razgovara o Srebrenici jer da su hteli, mogli su da naprave barem, privida radi, javnu diskusiju, a mogli su se pozvati i na zvanična dokumenta Međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkom regionu od 1992. do 1995. godine – kaže Miletović, komentarišući skandaloznu Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici koju je izglasala skupština Crne Gore.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinarka pojašnjava da je reč o izveštaju na 1.200 strana, a koji su sastavljali najbolji poznavaoci holokausta, među njima Gideon Grajf, gde je utvrđeno da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

- Mislim da je Crna Gora danas najnesrećnija zemlja na kugli zemaljskoj, ako znaju šta su uradili – kaže Miletović za Pink.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković kaže da smo bili naivni i poradovali se početku kraja dekonstrukcije preduge vlasti Mila Đukanovića.

- Smatrali smo da će u Crnoj Gori doći do progresivnog dobijanja slobode i prava za srpski narod i da ne može da bude gore, a onda vidimo veoma tešku situaciju za srpski korpus u Crnoj Gori – kaže Vuković za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da, dokle god srpski narod ne bude imao mogućnosti da kaže svoju istinu i budu uvažene i njegove osnovne potrebe, neće biti relaksacije i reseta stanja na Balkanu.

#Nenad Vuković

#Olivera Miletović