AKTUELNO

Odluka crnogorske skupštine je, kaže lider JS, čitsto politička i za nju ne treba kriviti narod.

Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament, čisto je politička i iznenađuje, a predstavlja platformu za pritiske od strane međunarodne zajednice na države bivše Jugoslavije da je i one izglasaju i usvoje, kaže lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Reći će im “evo, kada je takvu rezoluciju usvojila Crna Gora, koja je najbliža Srbiji, usvojite i vi” – kaže Palma za Pink i dodaje:

Drugi razlog usvajanja ove rezolucije je pritisak da se Republika Srpska proglasti za genocidnu i da joj se oduzmu prava koja ima po Dejtonskom sporazumu. Treći razlog je povratak Mila Đukanovića na vlast i to na velika vrata.

Foto: TV Pink Printscreen

Odluka crnogorske skupštine je, kaže, čitsto politička i za nju ne treba kriviti narod.

- Siguran sam da se 97 posto građana Crne Gore ne slaže sa ovom rezolucijom. Ali Milo Đukanović je mađioničar na političkoj sceni! To da neko toliko dugo vlada, a da je taj zajedno sa Srbijom i srpskim narodom učestvovao u nametnutim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije je magija. I on sada kaže “nisam ja ratovao nigde i nisam bio nigde, majke mi, oni su drugi” – kaže Palma.

Ovom rezolucijom je, kaže, naneta velika šteta srpskom narodu, Republici Srpskoj i Srbiji. Ističe da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, ali se Crna Gora meša u teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o premijeru Zdravku Krivokapiću, Palma kaže da je on izneverio i svoju porodicu i Srpsku pravoslavnu crkvu.

- On je kao mlaka voda, niti da se kupaš u njoj, niti da je piješ - rekao je Marković i dodao:

Milo Đukanović ne može da oprosti Srbiji ekonomski uspeh, međunarodnu popularnost Srbije, najviši rejting u istoriji Srbije i u MMF – u i u Svetskoj banci. Ja neću više da pozivam građane Srbije da ne letuju u Crnoj Gori. Neka svako ide na more tamo gde voli, ali Milu Đukanoviću Srbija ne može da oprosti štetu koju nam je naneo. Milo Đukanović će na kraju prihvatiti Zdravka Krivokapića, ali političari u Crnoj Gori, a ne narod, donose odluke na štetu Srbije koja je izgradila 80 posto Crne Gore od zemljotresa do turizma. Sada će doći do velikog pritiska da Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovine i Severna Makedonija donesu iste rezolcije kao Crna Gora. Ja ih molim da to ne urade, jer genocida u Srebrenici nije bilo. Ko je pojedinačno odgovoran za zločin neka odgovara.

#Dragan Marković Palma