AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Srpsku jer ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod.

- Ovim činom donošenja pomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište - istakao je Dodik.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je reč o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca.

- Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vreme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spreče usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije - rekao je Dodik.

On je upitao i zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je za Srnu da je današnje obraćenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića dokaz odnosa koje svaki ozbiljan državnik treba da ima prema suštinskim nacionalnim pitanjima.

- U potpunosti podržavam napore Srbije i predsednika Vučića, a posebno njegovo obraćanje na sednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji gde je govorio i o neverovatnom licemerstvu međunarodne zajednice kada se postavi pitanje paralele između Kosova i Republike Srpske te da se od zapadnih zvaničnika ne dobija odgovor na prosto pitanje kakve veze ima humanitarna katastrofa sa secesijom - naglasio je Dodik.

Dodik je ocenio da je ovo prvi put da jedan predsednik Srbije ima ovakav jasno izražen državnički odnos prema položaju Srba i srpskom nacionalnom pitanju.

- Današnje Vučićevo obraćanje imalo je veliki odjek u Republici Srpskoj i veliko odobravanje njenih građana i srpski narod u Republici Srpskoj podržava njegove napore da se ostane na srpskom stanovištu da budemo svoji na svom, bez ugrožavanja tuđe slobode i tuđih nacionalnih, verskih kulturnih, ljudskih i drugih prava, istakao je Dodik.