AKTUELNO

Veliki izazov je pred našom zemljom, moramo da ostanemo na poziciji dijaloga sa Prištinom, iako se sa druge strane ne vidi nikakva volja za kompromisom, rekao je Vasilije Papović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo!

Komentarišući jučerašnji govor predsednika Vučića u Skupštini, Papović je rekao da je jasno da će pritisci na Srbiju biti sve veći i veći i da to postaje više nego očigledno.

“Posebno sa povratkom demokrata u Vašingtonu na vlast. Uvezuju se svi konci i stvara se jak front protiv interesa Srbije, a za interese Albanaca. Plašim se da će pritisci biti sve veći i veći”, rekao je Papović i dodao da kada znate koju svetinju branite imate za šta da se borite.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Objektiv, rekao je da moramo verovati u to da je Kosovo srpski Jerusalim i da moramo održati veru u srcu.

“Danas je situacija da su Srbi manjina i da ih nema puno dole, ali ne smemo se odreći toga i moramo imatu u svesti da je to naše. Treba pokušati da se napravi neki kompromis, ali on mora biti održiv i prihvatljiv za sve”, rekao je Vukajlović.

Papović je rekao da određene zapadne zemlje stoje iza Kurtija.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je zasluga predsednika Vučića što je Kosovo nakon više godina stavljeno na dnevni red, on je uspeo priču da vrati u narod i u parlament.

“Kada znate šta vam je cilj i koncenzus oko njih, sve je mnogo lakše”, rekao je Papović i dodao da je problem što su Srbi tamo u velikoj manjini.

Kako kaže, lakše bi bilo ostvariti interese da ima više Srba na Kosovu, ističe da je veliki problem pred nama, ali da mora da se ostane na poziciji dijaloga, iako se sa druge strane ne vidi nikakva volja za kompromisom.

“Naše je da se borimo do kraja i da ne pokleknemo”, rekao je Papović.

Autor:

#Duško Vukajlović

#vasilije papović