AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Pešteru združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Munjeviti udar 2021" nakon koje se zahvalio junacima sa Košara "što su ranama i požrtvovanošću i životima dali da budemo ovde"

Predsednik je zahvalio i borcima sa Košara, među kojima su i bivši pripadnici Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, koji su prisustvovali vežbi.

- Posebno želim da istaknem zahvalnost našim junacima sa Košara, njih 200 je ovde. Veliko vam hvala junaci, za vaše veliko srce i što ste ovde sa nama. I video sam sa kakvom su strašću pratili sve ovde danas, i sreću i zadovoljstvo što je njihova vojska mnogo snažnija. Hvala im što su ranama i požrtvovanošću i životima dali da budemo ovde - kazao je Vučić herojima sa Košara.

Podsetimo, Vučić je tokom podnošenja izveštaja o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije obećao da će junaci sa Košara prisustvovati vojnoj vežbi na Pešteru.

- Da svi dođu u kojoj god uniformi i svi će biti na Pešteru u mojoj blizini. Ja hoću da tim ljudima, koji su se borili hrabrije od drugih, mnogi od njih ranjavani, 108 osoba izgubilo život, da im ukažemo poštovanje, čast, da se nikada više ne stidimo naših boraca i da se njima ponosimo. Ovo sam rekao da bismo bili pošteni prema budućim generacijama. Vi koji se busate u prsa u beogradskim kafićima razmislitite, ne da li ćete da šaljete nečije tuđe, već svoje dete da li ćete da šaljete. Ko god da pozove nekog od mojih sinova oni će da idu, bilo kada, ali ne bih voleo da se to desi - poručio je Vučić u Skupštini Srbije.

Autor: