AKTUELNO

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas srpskom narodu Vidovdan.

"Šaljemo poruku mira jer se borimo za budućnost srpskog naroda na KiM", rekao je Petković u Gračanici, gde će patrijarh srpski Irinej jutros služiti liturgiju povodom Vidovdana.

Petković je istakao da kada je Srbija jaka i snažna, može da pomogne svoj narod na KiM i u ekonomskom i u svakom drugom smislu.

"Mnogo smo krvi prolili i zato je naša obaveza da se borimo za mir i prosperitet kao predsednik Vučić. Država Srbija je danas uz svoj narod više nego ikada, ovde gde je istorijska vertikala našeg postojanja želimo da živimo u miru, tu poruku šaljemo i svetu i Albancima", istakao je Petković.

On je naveo da baš danas, na Vidovdan, 11 albanskih NVO podnosi peticiju sa namerom da isteraju jedinu Srpkinju u Đakovici.

"Jedna Dragica, mučenik, koja je heroj i pokazatelj prilika na KiM, jeste pretnja za ljude u Đakovici i tzv. vladu Kosova", rekao je Petković.

Najavio je da će se danas sresti sa Dragicom Gašić da bi se videlo kako je moguće pružiti joj zaštitu i podići njeno pitanje do nivoa Brisela.

Autor:

#Petar Petković