AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije u Spomen parku "Šumarice" u Kragujevcu.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali su u Kragujevcu taktičko-tehnički zbor pod nazivom "Otvoreni dan".

Predsednik Srbije prilikom obilaska komentarisao je prikazanu vojnu opremu i svim prisutnima poželeo srećan rad.

Mnogobrojni okupljeni građani pozdravili su predsednika i slikali se sa njim.

"Radimo obilaznicu oko Kragujevca. Najskuplja kanalizacija će biti u Kragujevcu. Iseljavaćemo toplanu iz centra grada. Ne postoji stvar u koju u Kragujevcu u narednom periodu nećemo da uložimo i koju vi nećete moći da vidite", rekao je predsednik građanima.

Foto: TV Pink Printscreen

Na manifestaciji će biti prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi "nora“, "tamnava“ i "šumadija“, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prethodno, predsednik je boravio u Kruševcu povodom Vidovdana i 650 godina od osnivanja srednjevekovne srpske prestonice, gde je položio vence na Spomenik kosovskim junacima, nakon čega je održana i posebna sednica Vlade Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor:

#Aleksandar Vučić