AKTUELNO

Uhapšeni funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić podneo je ostavku na funkciju predsednika opštine Palilula i oglasio se prvi put nakon hapšenja.

Tekst Jovičićeve ostavke prenosimo u celini:

"U skladu sa članom 50. Zakona o lokalnoj samoupravi ovim putem odbornicima Skupštine Gradske opštine Palilula podnosim OSTAVKU

Poštovani predstavnici građana Gradske opštine Palilula,

Izabran sam vašim glasom da na najbolji mogući način vodim opštinu koju neizmerno volim.

Duboko sam svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim moj ostanak na mestu predsenika opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine i na štetu građana. Meni je interes opštine i njenih građana uvek bio na prvom mestu i to je osnovni razlog zbog kog podnosim ostavku na funkciju predsednika Gradske opštine Palilula.

Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodic. Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili.

O njima ću svakako govoriti kada dođe vreme, ali neka im služi na čast šta su učinili. Svoje grehe, posebno svoju lakomislenost, spreman sam da platim, a verujte, ovo kroz šta prolazim sa svojom porodicom je životna škola u kojoj sam naučio lekciju.

Meni lično, kao nekom ko duboko veruje u ispravnost politike Aleksandra Vučića i ko će zauvek biti lojalan član Srpske napredne stranke, ostaje ogroman žal što sam svojom lakomislenošću izneverio čoveka koji je u mene imao veliko poverenje.

U nastupajućem periodu kroz borbu da odbranim sopstvenu čast, kao i čast moje poodice, jednako ću se truditi da kompletnu javnost uverim da Aleksandar Jovičić nije nikakav kriminalac kako su ga pojedini mediji obeležili i da je uvek radio pošteno i čestito u interesu građana Gradske opštine Palilula dostojno predstavljajući Srpsku naprednu stranku koja mu je ukazala poverenje i čast da bude na čelu teritorijalno najveće i svakako najlepše opštine u Beogradu.

Svima vama poštovane kolege želim od srca da zahvalim na dosadašnjoj saradnji i želim vam sve najbolje u nastupajućem preriodu" – piše u ostavci Aleksandra Jovićića.

Podsetimo, viši sud u Beogradu odredio je 5. juna pritvor do 30 dana predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću, povodom sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine.

Navodi se da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda doneo rešenje o određivanju pritvora zbog postojanja “osobitih okolnosti” koje ukazuju da će Jovičić ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo.

Pritvor je određen i D.V. zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela dok je prema osumnjičenima G.P., M.M., D.L., Z.P. i Đ.R. određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa odrešenim licima.

U tužilaštvu je osim Jovičića bilo ispitano i drugih sedam osoba koje su 3. juna uhapšene po nalogu tužilaštva.

#Aleksandar Jovičić