AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Marinković je za Pink prokomentarisao sinoćnji doček srpskih košarkašica ispred Starog dvora, koje su osvojile Evropsko zlato, ističući da je to još jedan pobednički niz Srbije.

Marinković dodaje da je ovo jedan dobar pokazatelj, i primer svim drugim sportistima kako se bori za svoju zemlju.

- Nadam se da ćemo ovako da se borimo i u ostalim sportovima - rekao je Marinković.

Marinković se osvrnuo i na jučerašnji govor Predsednika Srbije, koji je, kako Marinković podvlači, poslao jasnu i dobru poruku, da i Vidovdan, i sve što se dogodilo na Vidovdan dokazuje da se nikada nije slomio duh srpskog naroda, da smo uspeli da se izdignemo iz svakog poraza.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uspeli smo da očuvamo sve ono što smo stvarali svih ovih vekova, počevši od kulturne, istorijske, religijske baštine. Kako patrijarh kaže, isto se i danas ponašamo, samo gledamo u budućnost - dodao je Marinković.

- Važna je Vučićeva poruka, da je apsolutna naša želja da pobeđujemo, i u sportu, ekonomiji, nauci, mnogim drugim društvenim disciplinama, gde se pokazuje da Srbija ima potencijal, sjajne ljude i da od naše zemlje možemo da napravimo modernu državu - nastavljao je Marinković.

Srbija je to pokazala, a predsednik je u mnogo navrata dokazao da smo suverena zemlja koja ne prima tuđe naloge i direktive - podvlači Marinković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Marinković dodaje, ono što je najbitnije za zemlju Srbiju jeste stabilnost. To je uslov razvoja ekonomije, novih radnih mesta i boljeg života građana republike Srbije.

Povodom obeležavanja 650 godina od stvaranja Kruševca, Marinković ističe da je, usled silnih napora da se vekovima unazad srpski gradovi sruše i unište, Srbi su, kao malobrojan narod podneli mnogo žrtava, ali je dokazano da smo ipak pobednički narod, jer smo odolevali, i uvek bili na dobroj strani istorije.

- Predsednik Vučić stvara dobar ambijent građenjem autoputeva, železnica, i svega ostalog. Pogledajte kako se danas brani Kosovo. Prethodni režim to nije interesovalo, niti su znali da nabroje bar jedno mesto gde žive Srbi, a Vučić danas gradi Univerzitet na KiM - rekao je Marinković.

Autor:

#Vladimir Marinković