AKTUELNO

Samo 90.000 od 350.000 evra, koliko je pronađeno u stanu Aleksandra Jovičića kada je uhapšen, pripadalo je njemu.

Tih 90.000 navodno je na saslušanju pokušao da pravda tvrdnjom da ih je dobio kao svadbeni poklon, te je naveo spisak ljudi koji su mu dali keš.

- Na spisku najvećih darodavaca nalazi se skoro 10 ljudi. Među gostima na svadbi koji su mu dali keš umesto poklona bilo je oko 20 funkcionera i bar dvojica direktora javnih preduzeća - navodi izvor dnevnog lista.

Dodaje da su navodno poznata imena ljudi, tačni iznosi koje su darovani Jovičiću i njegovoj porodici.

- Pored pomenutih, Jovičić je novac kao svadbeni poklon dobio od trojice pripadnika policije, među zvanicama koje su mu dale kovertu je jedna osoba koja radi u Carini i petoro njih koji su zaposleni u gradskoj upravi - navode upućeni sagovornici.

Jovičić je navodno vodio preciznu evidenciju o svakom dinaru.

- Imao je spiskove sa svakog okupljanja sa svim podacima. Upisivao je ko su mu bili gosti na svadbi, od koga je koliko novca dobio. Isti je slučaj i kada su u pitanju rođenje deteta, krštenje. Svakog gosta koji je došao Jovičić je evidentirao, kao i svaki pokloni svaku kovertu koju su on i supruga dobili - navodi izvor.

Takođe dodaje da je navodno od 3. juna, kada je uhapšen, jasnija slika o novcu koji je pronađen kod Jovičića.

- Čak i tih 90.000 ili 26 odsto od ukupne sume, koji njemu pripadaju, Jovičić nije mogao da opravda ni da dokaže poreklo. Za 45.000 evra nekako je uspeo da nađe pokriće. Vadio se da je novac dobio na poklon, što za svadbu, što za godišnjice, rođenja i krštenja - navode izvori.

Kada je reč o ostatku novca, tu se Jovičić već našao u nebranom grožđu.

- Ostalih 45.000 nikako nije mogao da objasni. Ni ko mu je dao ni zašto mu je novac dat. Nikakvo pokriće za tih 45.000 nema. Razlika koja se pojavljuje od 260.000, tvrde izvori, išla je na ruke njegovom mentoru - ministru pod čijim patronatom je radio bivši predsednik opštine Palilula.

Međutim, u ostavci koju je prekjuče podneo na mesto predsednika opštine napisao je da je bio lakoveran jer je verovao ljudima koji mu ne misle dobro. U tekstu ostavke Jovičić je najavio da će o tim osobama govoriti kada dođe vreme.

#Aleksandar Jovičić