AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se Dragica Gašić, jedina srpska povratnica u Ðakovici, suočava sada sa novom vrstom pritisaka i problema

Petković je u saopštenju naveo da iako su odmah obezbeđena nova blindirana vrata za njen stan, lokalna policija danas nije dozvolila da se dotrajala i ulupana ulazna vrata na Dragičinom stanu zamene, nego su joj tražili dozvolu opštine za montažu.

Nakon što je, kako kaže, Dragica popunila zahtev u opštini, lokalni inspektori rada potom su došli i zaplenili Dragičina nova vrata.

"Sada traže da se pre montaže vrata, opštini dostave dokazi o nekakvom atestu, kao i dokazi proizvođača o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta", naveo je Petković.

Napominje da je ovo nezapamćen skandal i direktna tortura, kao i nova, najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga, jer je, kako kaže, svima i u Prištini i u Ðakovici dobro poznato da je Dragičina namera bila da zameni stara vrata kako bi se osećala sigurnije.

"O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima?", zapitao se Petković.

Srbija će, kako naglašava, svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistira da se prekinu pritisci i napadi na nju i da joj se garantuje bezbednost i normalan život, saopšteno je iz Kancelarije.

#Petar Petković