AKTUELNO

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić zvanično je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije i u Republici Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu.

Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, ambasador Đurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

U razgovoru s Dukeom, Đurić je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

Ambasador Đurić je predsedniku Dukeu preneo lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

"Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima" kazao je Đurić.

Autor:

#Ambasada

#Kolumbija

#Marko Đurić