AKTUELNO

Ustav Srbije nam nalaže da brinemo i o Srbima van Srbije, pa je logičan korak da Srbija osnuje Ministarstvo za saradnju sa Republikom Srpskom u kojoj živi skoro milion Srba - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ističući da Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske daje ogroman prostor za saradnju između vlasti u Beogradu i Banjaluci, Đurđev objašnjava da je vreme da se odnosi između dve srpske tvorevine podignu na viši nivo.

Srbija je ulagala, ulaže i sve više će ulagati u infrastrukturu, ekonomiju, prosvetu i kulturu Republike Srpske i logično je da za takve višemilionski vredne projekte bude zaduženo posebno ministarstvo. Sa druge strane, Srbija je za Republiku Srpsku bez premca najvažniji partner u svakom smislu i smatram da je i Republici Srpskoj potrebno Ministarstvo za saradnju sa Srbijom - rekao je predsednik Srpske lige.

Ministarstva se, kaže Đurđev, osnivaju za najbitnija pitanja koje stoje pred jednom državom, društvom i narodom.

- Ako ijedno pitanje zaslužuje da mu se na najvišem političkom nivou posveti pažnja, onda je to pitanje institucionalizovane saradnje Srba naslonjenih jednih na druge koji svim srcem žele najdublju moguću saradnju, zaključio je Đurđev, dodajući da za razliku od nekih u regionu koji od Srbije i Srba prave najveće ratne zločince, Srpska i Srbija su se i u najtežim trenucima držale zajedno - zaključuje Đurđev.

#Aleksandar Đurđev