AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je danas odluku Skupštine opštine Srebrenica da usvoji Rezoluciju o stradanju srpskog naroda u Srebrenici u 20. veku, kao i pripadnika svih naroda na prostoru bivše Jugoslavije u tom periodu.

"Cilj Rezolucije jeste da se domaća i međunarodna javnost upozna sa nepobitnom istinom o velikim sradanjima Srba u dva svetska rata i u građanskom ratu devedesetih godina i nema nameru da umanjuje žrtve drugih naroda. Srpski narod je doživio nezapamćen genocid u Drugom svetskom ratu koji je počinila Nezavisna Država Hrvatska", naveo je Linta u saopštenju za javnost.

Istakao je da je potrebno da Srbija pokrene snažnu političku, pravnu i diplomatsku borbu u međunarodnoj zajednici za istinu o stradanju srpskog naroda u Drugom svetskom ratu i devedesetih godina, kao i istinu o karakteru ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Linta je ocenio da je očigledno da postoji dugoročni plan da zločin nad Bošnjacima 1995. godine u Srebrenici zaseni i gurne potpuno u stranu počinjeni genocid nad Srbima NDH i brutalne zločine nad Srbima 1992-1995. godine u Podrinju i istočnoj Bosni.

Prema njegovim rečima, u pitanju je politika dvojakih standarda pojedinih zapadnih centara moći koji uporno ponavljaju najbezočniju laž o Srbima kao agresorima i zločincima koji su čak počinili genocid, i Bošnjacima kao oslobodiocima i žrtvama.

Skupština opštine Srebrenice usvojila je juče rezoluciju o stradanju Srba u 20. veku. Glasanje je obavljeno bez bošnjačkih odbornika, koji su u znak protesta napustili sednicu.

#Miodrag Linta