AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole Euženiom Laborinjom koji se nalazi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Nakon sastanka ministri su istakli značaj dobre saradnje ministarstava policije Srbije i Angole i najavili nastavak te saradnje naročito u oblasti obuka i usavršavanja kadrova.

Ministar Vulin se kolegi iz Angole zahvalio zbog hrabrog i principijelnog stava Angole po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

"Glas Angole se daleko čuje i zahvaljujući i Vama i Vašoj principijelnoj poziciji, lažna država Kosovo nije postala član Interpola. Još jednom hoću da Vam se zahvalim zbog toga, a naravno da se radujem vremenu koje je pred nama, našoj saradnji, međusobnoj razmeni informacija, razmeni kadrova, obučavanju naših studenata", izjavio je ministar Vulin koji se svom kolegi zahvalio na pozivu da poseti Republiku Angolu.

Zahvalivši se na srdačnoj i bratskoj dobrodošlici, ministar Laborinjo je istakao da će stav Angole ostati čvrst u Interpolu po pitanju Kosova i da će takav biti i na predstojećem 89. zasedanju u Istanbulu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

"Naše zemlje imaju prijateljske i čvrste odnose koji sežu do početka naše narodnooslobodilačke borbe za nezavisnost. Jugoslavija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Angolu kao nezavisnu državu i dala podršku našoj borbi. Učiniću sve da se ojača međusobna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova naših zemalja naročito u oblasti obuke i usavršavanja kadrova", izjavio je ministar Laborinjo.

Naročito se zahvalio na srdačnom prijemu kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. "Predsednik Vučić je potvrdio, a mi smo tu poruku preneli našem predsedniku, da će Angola dobiti pomoć i podršku Srbije u borbi protiv kovida 19 i da će nam Srbija donirati izvesne količine vakcina različitih proizvođača", rekao je ministar Laborinjo.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

#Aleksandar Vulin

#Beograd

#Interpol

#Priština

#Srbija