AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra u radnu posetu predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Vučić i Orban će najpre imati razgovore tet-a-tet, a nakon toga će predvoditi plenarni sastanak delegacija dveju zemalja, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

U zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, predviđena je i ceremonija uručenja Ordena srpske zastave prvog stepena mađarskom ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Peteru Sijartu.

Nakon toga, predviđene su izjave za medije Vučića i Orbana, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pozivima da Srbija treba da uđe u EU, a zbog čega je trpeo kritike u nekim hrvatskim i nemačkim medijima, ali i u nekim u Srbiji, i najavio da će Orban doći u Beograd i da će imati priliku i lično da mu zahvali.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Vidim da su ga napali u tajkunskim medijima danas. Valjda je čovek kriv što se zlaže da Srbija bude deo EU. Sada treba mi da ga napadamo... Neki tajkuni razmišljaju samo o svojim parama i svom džepu, ne umeju čak ni hvala da mu kažu - naveo je Vučić.

Predsednik poručuje da jedino može da mu kaže - hvala.

- Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i sa Mađarskom i Mađarima u Vojvodini nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajendički i borimo se zajednički. Hvala što je imao dovoljno hrabrosti da Srbiju u pozitivnom smislu predstavi i da trpi kritike zbog toga i u Hrvatskoj, ali nažalost i u Srbiji, pošto imamo tajkune koji su samo zadovoljni kada kradu na medijskim sekundama, a ne ako neko kaže neku lepu reč za našu zemlju - naveo je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Viktor Orban