AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za Pink da je u interesu Srbije da međustranački dijalog bude uspešan.

Brnabić je naglasila da se ona zalaže da ''imamo što bolje izborne uslove'' uz napomenu da ona kao predstavnik izvršne vlasti učestvuje u tome tako što implementira preporuke ODIR-a.

Foto: TV Pink Printscreen

Brnabić je kazala da smatra da nisu potrebni predlozi u dijalogu u vezi fer izborne utakmice jer su i izbori koji su prošle godine održani bili fer i slobodni.

- Bili su mnogo bolji nego što su bili za vreme dok su Marinike, Đilasi, Jeremići bili na vlasti kada niste imali nijedan slobodan medij ili medij koji sme da piše i kaže nešto što im se ne sviđa - kazala je Brnabić.

Podseća da sada postoji jedinstveni birački spisak, mediji koji su i za poziciju i opoziciju, ali i one koji se štampaju u Hrvatskoj.

- Meni to ne smeta, sve to doprinosi demokratiji u Srbiji - kazala je premijerka.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ironično je primetila i da se od celog međustranačkog dijaloga mogao videti automobil marke "porše".

SUTRA VANREDNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19. Kako je navela, lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu. - Ja znam da su lekari u Kriznom štabu izuzetno zabrinuto - Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih - rekla je Brnabić za Pink. Premijerka je dodala da će Nacinalno telo za vakcinaciju do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

Komentarišući izjavu lidera SSP Dragana Đilasa da svačija imovina treba da se proveri, Brnabić je rekla da je to licemerje.

- Đilas kaže da svačija imovina treba da se proveri pa i njegova. Čovek se smeje narodu u lice, Đilas priča o imovini i kako treba da se proveri, a ušao je bez ičega u politiku i izašao kao jedan od najbogatijih ljudi u Evropi - kaže Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je očigledno da nigde po Srbiji ne mogu da krenu bez poršea.

- Ali, narod sve vidi i zna, jedino što su rekli jeste šta će da sruše, ništa neće da izgrade, rušiće i auto-puteve, možda i bolnice - kazala je premijerka.

Ukazujući na to da su tvrdili da su Srbiji samo potrebne vakcine koje imaju Evropljani i da uđemo u Kovaks sistem, Brnabić kaže da bismo da je Đilas bio na vlasti za vreme pandemije prvih 50.000 vakcina dobili verovatno u maju.

#Ana Brnabić

#Dragan Đilas

#Novo jutro

#Srbija

#koronavirus