AKTUELNO

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, rekao je da SL podržava svaku vrstu saradnje između gradova Novog Sada i Nikšića.

- Verujemo da će se ona iz godine u godinu sve više unapređivati, na obostrano zadovoljstvo građana oba grada, i da veliki značaj u tome imaju lično gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević, koji su baš tim povodom upriličili susret u Nikšiću - izjavio je Đurđev i dodao:

- Zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću, Novi Sad je privukao dosta stranih investitora, i izazvao pravi privredni bum i ekspanziju informaciono-komunikacionih tehnologija zbog čega se glavni grad Vojvodine smatra Silicijumskom dolinom ovog dela Evrope.

kako je rekao Đurđev, od 2012. godine do danas u Novi Sad je stiglo 29 investicija, ukupne vrednosti oko 370 miliona evra i 11.500 novih radnih mesta, ne računajući, kako dodaje, hiljadu radnih mesta najavljenih u kompanijama Nidek i Kontinental.

– Strategija Novog Sada je jasna i bazirana na četiri ključna prioriteta, kao što su: ubrzani razvoj, ekonomski razvoj, društveni razvoj i dobra uprava, i da je stvaranje uslova za nove investicije osnov plana ekonomskog razvoja grada, na čemu zaista posvećeno i odgovorno radi gradonačelnik Vučević.

#Aleksandar Đurđev

#Nikšić

#Novi Sad

#saradnja

#srpska liga