AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je danas ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković, i poručio joj je da Džaferovića i Izetbegovića.

- Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobićete glasan odgovor koji možete da razumete. Da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem ipak ćete morati da pronađete njegove reči i pokušate da ih osporite ali, pre toga, najpre nam odgovorite ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući očekivanja Bisere Turković da se predsednik Srbije odmah ogradi od izjava ministra Vulina o ujedinjenju srpskog sveta, a ukoliko to ne učini za ministarku BiH to će samo potvrditi da je njegova i zvanična politika Srbije rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koja ima cilj da pripoji delove Bosne i Hercegovine Srbiji.

- Zaboravili ste gospođo Turković da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uslovi. Ako su mogli Nemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke - upitao je Biseru Turković ministar policije Vulin.

- Radujem se što ste rešili da branite Dejton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih dejtonskih ovlaštenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi "genocidaši" kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika DŽaferovića da je tzv. Kosovo nezavisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje. Verujem da ste razumeli a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete - poručio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Bisera Turković