AKTUELNO

Predsednik Vučić prošetao je večeras Skopljem sa svojim domaćinom makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i premijerom Albanije Edijem Ramom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen".

Vučić je najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini Šengen", ali da je još važnije da će biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.

Kako je rekao, mnogo je važnija suština od imena inicijative, a to su tri sporauzma - za dalje ukidanje barijera i ubrzanje dobara i usluga tri zemlje, zatim drugi sporazum za zajedničku prevenciju, delovanje i pomoć i podršku u prirodnim katastrofama, kao i treći za ukiranje radnihi dozvola kako bi se naprarvilo slobodno tržište rada na tetioriji tri zmelje.

Nakon izjava za medije, lidera Srbije kraj Vardara sačekao je domaćin, premijeri Severne Makedonije i Albanije, kao i gradonačelnik Skoplja. Sva trojica otkriće šta se može očekivati od sastanka.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednika Srbije pozdravili su i slučajni prolaznici koji su Vučiću izrazili poštovanje.

- Ljudi su fini i ljubazni, Makedonci i Srbi se vole! - rekao je predsednik.

Izjavio je da će mini-Šengen imati mnoge pogodnosti i uticaće na privredni napredak, ali će i svaki građanin pojedinačno osetiti posledice.

Olakšaćemo život našim građanima, bićemo im bolji servis - rekao je Zaev.

- Ne moramo uvek da budemo složni, al je važno da radimo zajedno i da moramo da živimo, ne jedni pored drugih, već jedni sa drugima - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prolaznica je zamolila i za selfi sa Vučićem, Zaevim i Ramom. Vučić je ovom prilikom istakao da je video i da građani iz kafića pokazuju tri prsta, da dobacuju na albanskom i da su svi srećni zbog najavljene saradnje.

- Dobrodošli, predsedniče - poručila je predsedniku Vučiću jedna Makedonka.

Tokom šetnje, Vučiću je prišla manjagrupa ljudi, a on se posebno obradovao kada je čuo da su iz Štrpca.

- Iz Štrpca ste.. Sirinića župa. Drago mi je da vas vidim, da vidim naš narod sa Kosova i Metohije. Sve najbolje vam želim - poručio im je predsednik Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

On se posle šetnje sa Zaevom i Ramom uputio u jedan restoran, gde će nastaviti neformalne razgovore.

#Aleksandar Vučić