AKTUELNO

U mestu Prilepac u opštini Ranilug ispisani su grafiti sa simbolima OVK, potvrdio je za Kosovo online gradonačelnik te opštine Vladica Aritonivić.

Prilepac je poznat po tome što je tu rođen srpski knez Lazar Hrebeljanović, koji je predsodio srpsku vojsku u Kosovskom boju.

Foto: Kosovo online

Nepoznate osobe ispisale su grafite "UČK", "Kosovo je Albanija" i "Adem Jašari", na mestu koje vodi ka spomen ploči knezu Lazaru, koja je nekoliko puta lomljena.

Foto: Kosovo online

Kako navodi Aritonović slučaj je prijavljen policiji.

"Mi smo prijavili policiji i oni su nas obavestili da će otvoriti slučaj i preduzeti mere radi pronalaženja počinilaca", rekao je Aritonović.

Foto: Kosovo online

Aritonović ističe da Srbi obilaze to mesto svake godine na Vidovdan.

Foto: Kosovo online

"Mesto u kom je rođen knez Lazar Srbi posećuju svake godine na praznik Vidovdan 28. juna, tu se nalazila i ploča koja je više puta lomljena pa smo odlučili da je ne postavljamo već da je svako godine nosimo na dan obeležavanja i ponovo vražamo kako vandali ne bi skrnavili spomen obeležje", kaže Aritonović.

Foto: Kosovo online

U mešovitoj opštini Ranilug živi više od 5.500 stanovnika i do sada nije bilo međuetničkih incidenata i međuljudski odnosi su dobri prema rečima Aritonovića, koji je uz osudu događaja dodao i da se nada da se ovakve stvari u budućnosti neće ponavljati.

#Prilepac

#Ranilug

#UČK

#grafiti