AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Bogdanom Bukumirićem, koji je 13. avgusta 2003. godine, kao 15.godišnji dečak, preživeo napad na Bistrici u Goraždevcu.

"Bogdan Bukumirić je čovek kojeg su Albanci, pre 18 godina, nedaleko od Goraždevca, teško ranili, istovremeno ubivši dvojicu njegovih drugara Panteliju i Ivana, ubijeni su i ranjeni samo zato što su pripadali srpskom rodu", napisao je Vučić na instagramu, uz fotografiju sa Bogdanom iz zgrade Predsedništva Srbije.

Podsetio je da je tada 15.godišnji dečak, Bogdan, pogođen sa osam metaka, a Albanci i Međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin pocinili.

I ne samo to, i zvanično su obustavili istragu i svaku potragu za onima koji su ubili i ranili srpsku decu, istakao je Vučić.

"Bogdan već godinama pokušava da se skući i kao predsednik Srbije verujem da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomognem. Takođe, obećao sam Bogdanu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da dok su živi neće imati mira", poručio je predsednik Srbije.

"Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija!", dodao je Vučić.

Pre 18 godina, 13. avgusta 2003, u Goraždevcu su nepoznati počinioci iz automatskog oružja pucali na grupu srpske dece dok su se kupala na Bistrici i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12), a ranjeni su Bogdan, Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Djorde Ugrenović (20).

U rasvetljivanju jednog od četiri najveća zločina od dolaska međunarodnih misija na KiM nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je UNMIK ponudio.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Bogdan Bukumirić