AKTUELNO

Narodni poslanik Uglješa Mrdić je za Pink govorio o jučerašnjem "Strateškom forumu" u Bledu, gde je podvukao da je Srbija odlučila da ide sigurnim putem, dodajući da smo uvereni u to da vodimo jednu ozbiljnu i odgovornu politiku zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Mi želimo da se uvezujemo, da budemo ujedinjeni, mi pružamo ruku prijateljstva. Dokazali smo da želimo da se povežemo i sa Slovenijom i svim drugim prijateljima i zemljama u regionu.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, videli smo uvezivanje Albanije, Severne Makedonije i Srbije, gde ćemo u budućnosti zasigurno videti i uvezivanje sa Slovenijom, što predstavlja izuzetan napredak.

- Pružamo ruke drugim zemljama, jer samo ujedinjeni, da li u EU ili na putu ka EU, mi možemo da napravimo ne samo dobre regionalne odnose, već i odlične rezultate kada je u pitanju ekonomija - ističe Mrdić.

Predsednica Jermenske zajednice u Srbiji Biljana Šahrimanjan Obradović ističe da je u pitanju jedan od najvećih strateških foruma, gde je Srbiji ukazana velika čast, obzirom da je zemlja koja još uvek nije članica EU.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tu su učestvovale članice i ne članice, tu je bilo preko 180 govornika, to je rekordan broj. Bitno je dodati da je Vučić učestvovao na panelu ''Budućnosti Evrope'' a ne ''Proširenje Evrope'', a to označava da Srbija ima jednu perspektivu i stabilnost kao zemlja koja ima nešto da ponudi - priča Obradović.

Kako dodaje, Srbija mora da ide u korak sa zemljama koje su u napretku, a spomenuti panel, pokazuje mnogo toga, ističući sve ono što je Srbija postigla do sada.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Biljana Šahrimanjan Obradović

#Bledski strateški forum

#Uglješa Mrdić